Aankomend raadslid stelt zich voor!

Marjon_stelt_zich_voor.jpegzaterdag 19 december 2020 13:34

Ik ben Marjon Tolhuis, moeder van Joshua, Anna en Thomas en echtgenoot van Bas. Samen met mijn gezin woon ik in Middenmeer. Sinds 2014 ben ik actief binnen de fractie van ChristenUnie Hollands Kroon, en sinds 31 januari 2019 als beëdigd Fractieondersteuner.

Afgelopen verkiezingen stond ik als 2e op de kieslijst. Vanwege de aankondiging van het vertrek van ons raadslid Johan Paul de Groot, kwam de vraag tot opvolging, zoals voorgeschreven in de officiële procedure, dan ook direct bij mij en ik wil mij van harte als raadslid voor de ChristenUnie gaan inzetten.

Ik kan de eerste fractievergadering de ChristenUnie in Hollandskroon die ik bij woonde nog goed herinneren. Ik denk dat het ergens in oktober of november 2014 was. Het maakte indruk op mij hoe betrokken en bevlogen de mensen waren die toen in de fractie zaten. Met name als het ging om onze gemeente en haar inwoners. Al ging het soms slechts om kleine dingen, ze hadden er oog voor. Ze hadden echt hart voor Hollands Kroon. In de vergaderingen erna werd ikzelf ook steeds enthousiaster en voelde ik mij betrokken bij wat er toen speelde. Vooral als het om kwetsbare mensen of de natuur gaat, dan vind ik dat we er goed voor moeten zorgen. Wat ik het mooiste vind binnen de fractie is dat we soms van mening kunnen verschillen, maar dat Gods woord ons altijd leidt. In Hem zijn wij verbonden.

Van Johan Paul als fractievoorzitter heb ik veel geleerd. Daarnaast ben ik door de fractie en het bestuur altijd aangemoedigd om cursussen te volgen. Hiervan heb ik veel geleerd over zaken die van belang zijn binnen de gemeenteraad. Zoals bijvoorbeeld de financiën binnen de gemeente en hoe dingen daarin geregeld zijn. Ik begrijp nu beter waar het geld vandaan komt, welke verplichtingen je als gemeente hebt, maar ook waar eventueel nog ruimte zit om dingen te veranderen.

Als fractieondersteuner heb ik veel beeldvormende vergaderingen bijgewoond en geleerd dat met elkaar in gesprek gaan vaak meer duidelijkheid geeft. Dit leidt er regelmatig toe dat we contact opnemen met inwoners als zij ons aanschrijven. Wat ik zelf heel leuk vind, en hoop dat het snel weer kan, zijn de gesprekken bij de grote blauwe boom van ChristenUnie Hollandskroon, waarmee we normaliter een paar keer per jaar op pad gaan naar één van de dorpskernen. Inwoners kunnen er appeltjes in hangen waar ze op kunnen schijven wat ze goed vinden gaan of wat er beter kan binnen de gemeente. Je hoort dan wat er in hun leven of leefomgeving speelt. Natuurlijk zijn wij als fractie van de ChristenUnie altijd benaderbaar, maar zo’n gesprek bij de boom maak het wel wat makkelijker en leuker.

Tijdens de raadsvergadering van 28 januari zal het afscheid zijn van Johan Paul en zal ik op hetzelfde moment na mijn beëdiging het stokje als raadslid en fractievoorzitter overnemen.

Hartelijke groet,

Marjon Tolhuis

Labels

« Terug