Terugblik ledenvergadering bij ECW energy

ECW energy 10112021vrijdag 12 november 2021 14:33

Op woensdag 10 november mochten we onze Algemene Ledenvergadering houden bij het bedrijf ECW energy in Middenmeer. Hierbij een terugblik op de vergadering.

De voorzitter opent de avond met het lezen uit Romeinen 13:1-5 en met gebed. Zijn belofte uit de vorige vergadering maakt hij waar, door voor alle aanwezigen een heerlijk stukje eigen gebakken appeltaart klaar te hebben staan.

De notulen van de vorige vergadering worden ongewijzigd vastgesteld. De leden worden geïnformeerd over het bestuursreglement welke vastgelegd diende te worden door het bestuur in het kader van de wet WBTR. De vergadering stemt in met de voorgestelde begroting voor 2022. Tijdens de volgende vergadering op 7 april 2022, zal de nadruk komen te liggen op de toekomstvisie van de CU binnen Hollands Kroon, aangezien we na maart geen onderdeel meer zullen uitmaken van de gemeenteraad maar wel actief willen blijven. Daarnaast is de oproep aan de leden om aan te sluiten bij bijv, het campagneteam.
De fractievoorzitter en fractieondersteuner praten ons bij over actuele onderwerpen ( o.a. Datacenters, Woningbouw, Omgevingswet, Arbeidsmigranten, Sociaal Domein, Energietransitie) en zij nemen ons mee in de visie, afwegingen en keuzes die hierbij als CU worden gemaakt. Er worden inhoudelijke vragen gesteld en de visie van aanwezigen besproken.

ECW energy
De directeur neemt ons mee in de geschiedenis van de opstart van ECW energy in 2006 tot heden en de ontwikkelingen die hieruit voort zijn gekomen. ECW Energy is een modern privaat nutsbedrijf. Steeds op zoek naar de meest duurzame en efficiënte manier om energie te leveren, aan bedrijven die veel energie nodig hebben, zoals grote kassen en datacentra. Bij de energietransitie dienen we niet alleen aan gas en elektra te denken maar vooral ook aan licht, warmte en beweging. Blijf nadenken over het gebruik van stroom en over de ecologie. We krijgen (technische) uitleg over de processen middels winning van warmte uit de aarde (Geometrie) aansluitend kunnen we nog een kijkje nemen in een binnen deel van het bedrijf.

Robert wordt heel hartelijk bedankt voor het ontvangst op zijn bedrijf en de presentatie die zeker stof tot nadenken geeft op de toekomstvisie van energie gebruik. Hij ontvangt uit handen van de voorzitter een bedankje en hierna sluit de secretaris de vergadering met gebed en wenst ieder een wel thuis.

 

Labels

« Terug