RTV Noordkop krijgt kans zich te bewijzen

foto datazaterdag 15 juni 2019 15:06

De afgelopen jaren was er veel kritiek op RTV Noordkop. Te veel gericht op een klein stukje van de gemeente en te weinig belangstelling voor de rest van de gemeente. De lokale omroep heeft als kerntaak ook juist de rol van waakhond van het openbaar bestuur en ook daarin heeft de omroep te weinig laten zien in de afgelopen jaren.

De aanvraag voor extra subsidie was dan ook een ingewikkelde. De ChristenUnie vindt het heel belangrijk dat juist de lokale omroep politici bevraagt op het hoe en waarom van hun standpunt. In de wet staat niet voor niets dat de rol van waakhond juist voor de lokale omroep is weggelegd. En juist dat element heeft de ChristenUnie node gemist bij RTV Noordkop. 

In eerdere debatten is hier veel aandacht aan besteed en RTV Noordkop heeft zonder meer haar best gedaan om te professionaliseren. De Programmaraad is onafhankelijk en heeft gewonnen aan kwaliteit en ook de spreiding van nieuws over de gemeente is verbeterd. Wij willen daarom RTV Noordkop de kans geven zich te bewijzen. Niet dat wij ons gaan bemoeien met de inhoud van programma's; daar willen we juist zo ver mogelijk bij vandaan blijven, maar we willen er wel op toezien dat RTV Noordkop een goede spreiding laat zien over de gemeente, dat het aanbod van nieuws breed gespreid is over alle mogelijke onderwerpen en dat de omroep raadsleden en wethouders kritisch gaat bevragen op de ingenomen standpunten. En dus ook de ChristenUnie. Het hart van de democratie is immers vrije pers, die alles mogen vragen en publiceren wat zij nodig achten. De ChristenUnie heeft daarom ingestemd met de extra subsidie voor de periode van één jaar om RTV Noordkop de kans te geven zich verder te verbeteren en de kerntaken waar te maken. 

Labels

« Terug