Zet in op meer werkgelegenheid

elektriciteitsnetdinsdag 25 juni 2019 13:58

De ChristenUnie is enthousiast over de vele ontwikkelingen in Hollands Kroon op het gebied van werkgelegenheid. Er ontstaat steeds meer diversiteit in werkgelegenheid, zowel qua sectoren als qua opleidingsniveau. Een goede ontwikkeling, maar wel met een kanttekening.

Groeien, groeien, groeien was het adagium van het eerste decennium van de 21e eeuw. Totdat dit abrupt tot stilstand kwam vanwege de kredietcrisis en de daarachter weg komende economische crisis. En als we dus iets geleerd zouden moeten hebben, is dat een eenzijdige focus op groei een doodlopende weg is. Groei van datacenters of glastuinbouw kan een economische kans zijn, maar we moeten wel kijken wat de consequenties voor de leefbaarheid zijn. 

Het doel dat "Hollands Kroon een dynamische vestigingslocatie" wil zijn, is dan ook een onjuist perspectief. Het gaat erom dat er voldoende aantrekkelijke werkgelegenheid is, in combinatie met zorgvuldig bewaken van de leefomgeving, zodat ontwikkelingen het landschap niet ontwrichten. 

Daarom heeft de ChristenUnie een amendement op de Kadernota ingediend, waarin de volgende doelstelling is toegevoegd: 

de werkgelegenheid in Hollands Kroon te vergroten

en dat te monitoren door de volgende cijfers boven tafel te krijgen: 

  1. de hoeveelheid arbeidsplaatsen in Hollands Kroon
  2. de hoeveelheid niet ingevulde vacatures in Hollands Kroon
  3. het percentage werklozen, afgezet tegen de beroepsbevolking

 Als bij de behandeling van de Begroting 2020 deze cijfers beschikbaar zijn, kunnen we daar ook op gaan sturen door er concrete doelstellingen aan te verbinden. 

Labels

« Terug