Terugblik ledenvergadering in het gemaal "Vier Noorder Koggen"

donderdag 21 maart 2019 12:12

Op 15 maart j.l. hebben we onze algemene ledenvergadering van ChristenUnie Hollands Kroon gehouden. Met het oog op de verkiezingen die in de week erna plaats gaan plaatsvinden, is er uit gekeken naar een toepasselijke locatie en invulling. We waren van harte welkom op gemaal “Vier Noorder Koggen” in Wervershoof.

We dienden dus wel iets buiten onze eigen gemeente grenzen te reizen maar dat is het meer dan waard geweest. We werden zeer gastvrij, met koffie en thee, ontvangen door een medewerker van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Nadat een ieder was voorzien opende de voorzitter de vergadering met een toepasselijk en waterrijk Bijbelgedeelte. Door de vergadering werd het jaarverslag van de afdeling en de fractie goedgekeurd. De kascontrole commissie gaf aan dat zij een keurig verzorgde verantwoording over de financiën hadden aangetroffen, en daarmee werden deze stukken ook tijdens de vergadering goedgekeurd. Karin verteld hierna met enthousiasme over de tweedaagse reis, die zij onlangs heeft gemaakt, naar Brussel met PerspectieF (jongerenafdeling van de ChristenUnie). Naast het bezoek aan de fractie van het Europees Parlement, hebben zij ook kennis gemaakt met de geschiedenis ervan en verschillende ondersteunde en lobbyorganisaties die daar actief aan het werk zijn.

Otto Ferf Jentink was aanwezig als eerste spreker. Hij is de ChristenUnie lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen voor HHNK. Otto vertelde met passie over zijn jarenlange ervaring en kennis van water in binnen- en buitenland en zijn motivatie als lijsttrekker. Daarnaast ging hij ook direct het gesprek aan met de aanwezige leden en belangstellenden, om op deze wijze meer kennis op te doen en te horen welke zaken en ideeën er spelen in onze regio.

Na de pauze verteld Tjeerd over zijn werk bij het Waterschap en over de veelzijdigheid van zijn takenpakket binnen zijn werk zoals: Veiligheidsinspectie, Dijkinspectie, Wegen, Bebording, Handhaving en Toezicht, Advisering enz. Binnen de waakdienst die zij hebben kunnen zij naast storingen ook ingeschakeld worden bij bijv. grote branden en ongelukken vanwege beschadiging/ vervuiling aan wegdek, bermen en water. Aansluitend kunnen we met elkaar op plattegronden de grote van het werkgebied zien en krijgen we de nut en noodzaak van het gemaal uitgelegd en kunnen het één en ander bekijken over de verschillende werkzaamheden en het belang van het Waterschap.

We mogen met elkaar terug kijken op een inhoudelijk zeer geslaagde avond en bedankten de beide sprekers voor hun waardevolle bijdrage met een attentie.

Labels

« Terug