ChristenUnie in actie voor de Voedselbank

Hans en Marjonvrijdag 08 maart 2019 20:26

MIDDENMEER – De Voedselbank “Kop van Noord” wil een steun in de rug bieden aan mensen die kortere of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen. In 2017 heeft de Voedselbank Kop van Noord aan maar liefst 355 volwassenen en 281 kinderen hulp geboden in de vorm van het verstrekken van dagelijkse boodschappen.

De ChristenUnie steunt de Voedselbank van harte en heeft daarom allerlei boodschappen ingezameld voor de Voedselbank. Esther Kaper, nummer 2 op de lijst voor de ChristenUnie Noord-Holland: “het is triest dat een instelling als de voedselbank noodzakelijk is, maar dankzij deze instelling worden wel heel veel mensen geholpen. Geen mens verdient het om honger te lijden, maar zeker kinderen niet. Kinderen mogen niet met rammelende magen naar bed gaan, zoiets mag nergens, maar zeker niet in onze provincie. Daarom ben ik blij dat we een handje mogen helpen.”

Veel inwoners bleken deze opvatting te delen, want met maar liefst 89 grote kratten vol met rijst, macaroni, soep, koffie, thee, wasmiddelen en douchespullen toonde het winkelend publiek zich solidair met hun medemens. “Hartverwarmend om te zien hoe de mensen hun hart laten spreken,” aldus Esther, “sommige mensen hebben niet veel te besteden en delen dan toch nog met hun naaste. Ik moet dan wel eens even slikken”.

Naast deze actie zijn regelmatig bij de verschillende kerken inzamelingen voor de Voedselbank. Meer informatie over waar en wanneer de inzamelingen plaatsvinden is te vinden op https://voedselbankkopvannoord.nl

Labels

« Terug