Marjon Tolhuis beëdigd als fractieondersteuner

vrijdag 01 februari 2019 19:34

In de raadsvergadering van 31 januari is Marjon samen met zes andere kandidaten van andere politieke partijen formeel beëdigd als fractieondersteuner van de ChristenUnie. Een mijlpaal in de geschiedenis van Hollands Kroon!

In Hollands Kroon wijkt het vergadermodel af van wat in den lande gebruikelijk is en dat betekent dat we geen commissies hebben. Waar in bijna alle gemeenten commissieleden apart benoemd en beëdigd worden, is dat in Hollands Kroon niet mogelijk. Voor kleine partijen is het dan ook vaak lastig om alle vergaderingen, informatieavonden, beeldvormende vergaderingen en bewonersbijeenkomsten bij te wonen. Met de instelling van de beëdigd fractieondersteuner is het mogelijk om iemand van de kandidatenlijst te benoemen en daarmee ook formeel af te vaardigen als vertegenwoordiger van de ChristenUnie.

De benoeming geldt in principe voor alle vergaderingen, behalve voor de vergaderingen waarvan de leden op persoonlijke titel in zijn benoemd, zoals de Auditcommissie, het Seniorenconvent en de Raadsvergadering zelf. In alle overige vergaderingen mag Marjon nu ook het woord voeren namens de ChristenUnie.

Marjon stond op de kandidatenlijst van 2018 op plek twee en is daarmee een logische keuze om deze rol te gaan vervullen. Zij draait ook al jaren mee in de steunfractie en is uitstekend op de hoogte van de politieke situatie in Hollands Kroon en welke knelpunten onze bijzondere aandacht verdienen, zoals met name ook de Zorg, de WMO en het gehele Sociaal Domein.

Als bestuur en fractie zijn wij ontzettend blij en dankbaar dat Marjon deze taak op zich wil nemen en daarmee de draagkracht en slagkracht van de fractie kan versterken. Wij wensen haar bij deze werkzaamheden heel veel succes en zegen toe! 

Labels

« Terug