De kiezer heeft altijd gelijk?

maandag 03 april 2006 20:58

De gemeenteraadsverkiezingen zijn weer achter de rug. Menigéén heeft daar zijn of haar zegje al over gedaan. In de kranten heeft u er ook het nodige over kunnen lezen. Onze burgemeester kon natuurlijk niet achterblijven en heeft als “man met de hamer” de stelling geponeerd, die u ziet in het opschrift. Het enige verschil wordt gemaakt door het ?; dat was bij hem een ! Maakt dat verschil zal uw vraag zijn? Ik denk het wel en probeer dat hieronder aan te tonen!

Hiervoor is natuurlijk een terugblik nodig. Alle partijen hebben hun best gedaan hun programma zo aantrekkelijk mogelijk voor te stellen. Wanneer er geen programma was bleef enkel het aantrekkelijk voorstellen over. Soms werden er middelen ingezet die ons aan Amerikaanse toestanden deed denken. Insiders beweren dat de kosten hiervoor ook aardig die kant uitgingen, maar terzake.


Natuurlijk zijn wij dankbaar dat onze zetel behouden bleef en dat het aantal stemmen met 52% toenam. Naast de dank aan de Allerhoogste, is het een groot compliment voor de inzet van het verkiezingsteam. Het Ora et Labora (bidt en werkt) heeft nog volop kracht.

Met het nieuwe politieke jaar is Johan van Wolfswinkel een gewichtig persoon geworden. Dat was hij overigens al, maar dat hij nu een stok gaat gebruiken is compleet nieuw. Nee, het is niet om een hond te slaan, dan kent U Johan nog niet. Dat kan hij verbaal wel af. Johan heeft deze stok nodig om als zich als nestor van de raad te kunnen profileren.


Over profileren gesproken – Er was toch een partij die voor 10 zetels ging en daarmee de absolute macht naar zich toe wilde trekken? Afgezien van het feit of dat nu zo’n gezonde instelling is, bleek dit uitgangspunt in Poortugaal minder aan te slaan dan in Rhoon.

De euforie van EVA bleef steken bij 5 zetels. (Wist u dat vroeger de s als een f werd geschreven, merkwaardig niet!)

Dat de groei wel opmerkelijk is, maar echt niet genoeg is voor Albrandswaard om het roer om te krijgen, lijkt me helder. (De beste stuurlui staan trouwens altijd op de wal, dat wist u nog wel).


De eerste coalitiebesprekingen wijzen daar op, waarbij het des te opmerkelijker is, dat van die grote uitspraken niet zoveel overblijft. Enfin, nog maar een gezegde: De tijd zal het leren.

Terug naar het gelijk van de kiezer. Wanneer deze een gefundeerde keus maakt op basis van het verkiezingsprogram en achtergrond van een partij geef ik zonder meer het uitroepteken toe. Indien de waan van een paar weken gevolgd wordt met een lijst waarop een diverse kleurstelling van eerdere partijen houd ik het op een levensgroot vraagteken.


Tenslotte een laatste kreet: Geen woorden maar daden.


Bram


Reactie? mail Bram

« Terug

Reacties op 'De kiezer heeft altijd gelijk?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.