Kerkentour: op bezoek bij de Oase in Anna Paulowna

Oase in Anna Paulownazondag 21 januari 2018 15:52

Vanmorgen hebben wij als ChristenUnie Hollands Kroon een kerkdienst bijgewoond van Oase Church in Anna Paulowna. Het was een stralende dag en we troffen een zonovergoten kerkgebouw aan. Er stond een heel welkomstcomité klaar en we werden hartelijk ontvangen.
Deze gemeente had dit weekend allerlei activiteiten gehad en vanmorgen werden deze besloten met een familiedienst waarin Erica Duenk voorging.

Heel treffend liet zij met een kauwgomballenautomaat, waarvan de inhoud symbool stond voor de zegeningen die God aan ons wil geven, zien wat we allemaal tegenkomen voordat we bij die zegeningen komen. Het geloof hebben we niet van onszelf, maar krijgen we van God. Met vier figuranten werd uitgebeeld welke moeilijkheden we onderweg kunnen tegenkomen om de zegeningen te ervaren: Aanklacht (je bent niet goed genoeg!) Angst (ja, maar wat gaat er dan gebeuren, kan ik dat wel?) Twijfel (is het allemaal wel echt?) en Leugen (er zijn zoveel wegen naar God) hinderen ons om ten volle van Gods zegeningen te kunnen genieten. Laat het allemaal maar los, betoogde Erica, en laat het aan God over. Hij geeft het geloof en we hoeven het alleen maar dankbaar te aanvaarden. En als we er alleen niet uitkomen, dan kunnen we altijd voorbede vragen van de gemeente. Aan het einde van de dienst werd daar ook praktisch een invulling aan gegeven en gebeden met en voor tal van gemeenteleden.

Vaste voorganger Stefan van Eck kondigde aan dat wij als ChristenUnie aanwezig waren en na afloop graag met de gemeenteleden in gesprek wilden gaan en daar werd grif gebruik van gemaakt. We hebben veel waardevolle gesprekken gevoerd. We mochten een stukje van het enthousiasme en de warmte van deze gemeente ervaren. We kijken terug op een fijne zondag ochtend.

Beste mensen van de Oase in Anna Paulowna, bedankt dat wij de kerkdienst mee mochten maken en de hartelijke en gastvrije ontvangst!

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

december 2018

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari