Sfeerimpressie Open Dag ChristenUnie in Den Haag

Zetels Tweede Kamer.jpgmaandag 22 oktober 2018 10:18

We moesten al vroeg uit de veren daar we kwart voor acht met elkaar hadden afgesproken op het station Hoorn. Voor een 13 oktober was het ongekend zomers deze ochtend. We werden getrakteerd op een mooie opkomende zon die de lucht rood kleurde. Goedgeluimd ontmoeten wij elkaar op het perron en keken we uit naar de dag die voor ons lag. Na een vrolijke en voorspoedige treinreis arriveerden wij, 7 personen sterk, op Den Haag Centraal.

Het verbaasde mij dat het zo rustig was rond het station. Na een korte wandeling konden wij ons aansluiten in de rij voor het Tweede Kamer gebouw op de Lange Poten. Een warm ontvangst was ons deel. De koffie stond al op ons te wachten en wel zo belangrijk we konden even naar het toilet. Met de koffie kwam ik even in gesprek met Tweede Kamerlid Eppo Bruins waar we het hadden over de vrijgekomen gelden met het afschaffen van de dividendbelasting en (zeker voor ons erg belangrijk) het vliegverkeer vanuit Lelystad dat over onze gemeente komt vliegen wanneer het Nationaal Park de Veluwe gespaard wordt. Iets om in de gaten te houden!

Verheugd waren we dat Linda Bergsma lid werd van de CU, en Linda was zeer verheugd dat ze een CD van Trinity kreeg bij haar aanmelding. De familiedag werd geopend met een gebed en het voorstellen van de Tweede Kamerleden door Gert-Jan Segers. Helaas waren de CU bewindslieden niet aanwezig op de familiedag. Na de opening ging ieder zijn weg naar de activiteit van voorkeur, vanuit onze groep ging een deel mee met de Rondleiding door het gebouw. De beide gidsen vertelden met enthousiasme hun verhaal en deelden anekdotes, daarnaast konden onder andere de Vergaderzalen, Bibliotheek en werkkamers worden bekeken. Marjon en ik bezochten de College Tour met Gert-Jan Segers welke aan de hand van de vrijheidsproclamatie Amazing Grace gehouden werd. Het was interessant om dit te volgen. Geraakt werden we door het verhaal van een 86 jarige Joodse arts die de oorlog heeft overleeft met de hulp van Christenen.

Na een heerlijke lunch hebben we de kans gepakt om een groepsfoto te maken met de Tweede Kamerleden Joël Voordewind en Carla Dik-Faber. Aansluitend op naar het middagprogramma, mijn keuze was de ChristenUnie in de Coalitie waarbij verteld werd welke programmapunten zijn binnengehaald, maar ook de lastige besluiten werden toegelicht. Zeer leerzaam. De overige verspreiden zich bij een sessie over het Europees Parlement, het Vragenuurtje waarbij je zelf vanuit de blauwe stoel in de vergaderzaal een vraag kon stellen of bij de sessie vanuit de jongerenafdeling PerspectieF.

De middag werd afgesloten door de band Trinity die drie kwartier lang een aanstekelijk concert gaven. Sylvia, Karin en Linda waren helemaal in hun nopjes en dansten op de klanken van de band. Johan Paul heeft zich op deze dag naast de sessies ook zeer vermaakt door vele CU bekenden even de hand te schudden en een praatje te maken. Ook de treinreis terug ging voorspoedig en zo rond half zes stapten we weer uit op station Hoorn.

We mogen terugkijken naar een inspirerende en mooie dag.

Vrede en alle goeds,
Hans van Eck
Steunfractielid

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

december 2018

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari