Even voorstellen: Hans van Eck

Hans van Eckzondag 01 juli 2018 21:05

Met de portefeuilles Leefbaarheid, Veiligheid, Accommodatiebeleid, Natuur, Milieu en Economie heeft Hans een stevige portefeuille en daarnaast is hij vice-fractievoorzitter van de ChristenUnie. Sinds het zomerreces is Hans in functie en bij deze stellen wij hem graag aan u voor.

Hans woont met zijn vrouw in Nieuwe Niedorp en heeft zijn werkzame leven bij de Koninklijke Marine gewerkt. Na het behalen van zijn diploma Elektrotechniek aan de L.T.S. heeft hij bij de Technische Opleiding Koninklijke Marine en het Koninklijk Instituut voor de Marine zich verder opgewerkt tot hbo-niveau.

Hoewel Hans bij de Marine functioneel leeftijdsontslag heeft gekregen, zit hij absoluut niet stil. Hij doet veel vrijwilligerswerk voor de parochie van Nieuwe Niedorp in de kerk, maar ook voor de Franciscaanse Beweging.

Ook in de letterlijke zin zit Hans niet graag stil; hij wandelt graag, maar dan wel graag lange afstanden! Daarnaast zingt hij in twee koren en speelt gitaar in een duo, waarmee hij ook regelmatig optreedt. De brede belangstelling van Hans komt ook tot uiting in zijn interesse in theologie, kerkelijke geschiedenis en (bouw)kunst.

De Franciscaner achtergrond van Hans komt naar voren in zijn maatschappelijke betrokkenheid. Zorg en aandacht voor Natuur en Milieu, maar ook voor de mens in alle verscheidenheid. Het opkomen voor de zwakkeren in de samenleving en de ondersteuning van al die vrijwilligers die met hun enorme inzet en gedrevenheid veel goed werk in onze gemeenschap verrichten.

Waarom ben je actief voor de ChristenUnie?

"De Franciscaanse kernwaarden Betrokken, Eenvoud, Kwetsbaar en Vredelievend vind ik terug in de ChristenUnie: door het zwakke te beschermen en het sterke te reguleren wil ik meewerken om de balans te vinden in onze gemeente en op deze manier vrede te stichten."

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

december 2018

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari