Zet een boom op met de ChristenUnie!

Boom in de autozaterdag 17 maart 2018 17:29

De afgelopen weken hebben we onze blauwe boom opgezet in zes verschillende winkelcentra in Hollands Kroon om met inwoners in gesprek te gaan en vooral om te vragen: "wat vindt u dat er de komende vier jaar het allerbelangrijkste is?" En daar kwamen vaak verrassende uitspraken uit naar voren.

Sommige mensen waren uiterst tevreden; heerlijke plek om te wonen, een goede baan, mooi huis, genietend van de rust en de ruimte. Maar we hoorden ook andere geluiden. Er zijn zorgen over de zorg, over het onderhoud van het openbaar groen, over het onderhoud van de wegen en of de voorzieningen zoals zwembaden, sportaccommodaties, scholen en dorpshuizen. Een fotoimpressie:

In Middenmeer was het roetkoud! Een snijdende wind, maar met z'n vieren (Karin van Til, Marjon Tolhuis, Anthonie Vos en Johan Paul de Groot) konden we elkaar een beetje afwisselen. Toch veel goede gesprekken gevoerd en sommige zelfs hartverwarmend met deze kou! In Middenmeer werd vooral gesproken over het openbaar groen, de Oude Beurs en het wandelpad.

In 't Veld (Hans van Eck, Sylvia Bergsma en Johan Paul de Groot) was het ook hartstikke koud, maar de mensen waren hier opvallend positief. Men vindt het een prachtig dorp en een heerlijke plek om te wonen. Veel rust en ruimte en de meeste kritische kanttekeningen kwamen over het onderhoud van het pleintje voor de st. Martinuskerk aan de Rijdersstraat; dat is inderdaad wel een beetje rommelig met allerlei transformatorhuisjes, glasbakken en huisjes van Ziggo.

In Nieuwe Niedorp (José Smit, Marjon Tolhuis en Johan Paul de Groot) werd veel gesproken over de afstand naar het gemeentehuis en het onderhoud van het openbaar groen. Ook waren hier veel opmerkingen over het zwembad, het buitenbad en de sporthallen. Woningbouw, en dan met name sociale huurwoningen, is ook dringend gewenst. 

In Wieringerwerf waren er veel klachten over de locatie Primalicht, de Ovingestraat en de locatie Cremers. Deze percelen liggen al sinds jaar en dag braak of de panden die er staan (Primalicht) zijn bouwvallig. Een aanfluiting voor het dorp en het wordt hoog tijd dat daar iets aan gedaan wordt, zo vinden de inwoners, en wij delen die mening! Hier waren Sylvia Bergsma, Marjon Tolhuis en Johan Paul de Groot aanwezig. 

In Den Oever gingen Piet Groen, Sylvia Bergsma en Marjon Tolhuis de gesprekken aan en hier ging het vooral over de kwestie Luyt. Inwoners vinden dit dok van groot belang voor de sameleving omdat veel mensen hier hun brood verdienen. Ook was er veel boosheid over de opstelling van de gemeente rondom de verplaatsing van het droogdok. Wij delen de zorgen, maar dit soort kwesties zijn niet eenvoudig op te lossen. Wij pleiten voor een mediator, die door een onafhankelijke rechter wordt toegewezen, om uit de impasse te komen. 

Ook was het in Den Oever opvallend hoeveel mensen van heinde en ver naar de zeeverse vismarkt komen! Vanuit het hele land en zelfs uit het buitenland komen mensen op de zeeverse vismarkt af. Zelf zijn we regelmatig klant van deze markt en dan heb je dat niet meer zo in de gaten, maar dit bepaalde ons wel weer even extra bij het unieke van deze markt en de topkwaliteit die daar verkocht wordt. Een pareltje in Hollands Kroon om trots op te zijn! 

Met dank aan de kennis, kunde en inzet van de gehele familie Bergsma hebben we toch maar een prachtige boom waar we al veel plezier van hebben gehad! Het is een mooie kapstok om met mensen in gesprek te blijven en te horen wat mensen bezig houdt. Maar ook wat er anders of beter zou moeten binnen de gemeente, waar we als ChristenUnie ons voor in moeten zetten.

De actie met de boom hebben we in het voorjaar van 2017 gedaan om input op te halen voor ons verkiezingsprogramma en nu hebben we input opgehaald voor waar we de komende vier jaar rekening mee moeten houden. We zullen dus ook in de komende jaren er regelmatig met de boom opuit trekken om in contact te blijven met de inwoners en te horen hoe zij de gemeente ervaren, want daar gaat het uiteindelijk om! 

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

december 2018

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari