Waardevol!

Marjon Tolhuisdonderdag 15 maart 2018 16:42

Marjon Tolhuis (41) uit Middenmeer staat op plaats 2 van de kandidatenlijst en heeft daarmee uitzicht op een zetel in de raad van Hollands Kroon. Tijd om haar te vragen waar zij de komende vier jaar zich sterk voor zal maken.

Wat is voor jou het belangrijkste aspect van de ChristenUnie?

"Dat voor de ChristenUnie ieder mens waardevol is! Of je nu veel bijdraagt aan de samenleving of door omstandigheden aan huis bent gebonden; ieder mens is waardevol! De ChristenUnie staat daar pal voor en dat vind ik heel erg belangrijk. Daarom is het ook zo belangrijk om in de komende vier jaar te zorgen voor voldoende huisvesting voor starters én senioren door samen met woningcorporaties werk te maken van sociale huurwoningen. Er zijn teveel braakliggende terreinen en leegstaande en bouwvallige panden, die hoognodig aangepakt moeten worden. Iedereen is waardevol en daarom moeten we ook voor adequate huisvesting zorgen."

Hoe kijk je aan tegen de ambitie om het regionaal product zo hard mogelijk te laten groeien?

"De ChristenUnie staat voor een eerlijke beloning voor eerlijke arbeid door medewerkers in vaste dienst nemen in plaats van flex- en tijdelijke contracten. Het gaat niet alleen om welvaart, maar ook om welzijn en we moeten ons bewust zijn dat niet iedere economische activiteit bijdraagt aan het welzijn van de inwoners. Natuurlijk zijn we voor economische ontwikkelingen, maar niet ten koste van alles."

Wat vindt je ervan hoe de zorg in Hollands Kroon is georganiseerd? 

"De ChristenUnie wil dat de zorg onafhankelijk wordt. De wijkteams doen met veel bevlogenheid hun werk, maar nu bepaalt Incluzio welke zorg je krijgt, levert vervolgens de zorg en rapporteert hoe ze het gedaan hebben. De slager keurt zijn eigen vlees en schrijft als toegift de recensie. De ChristenUnie vindt dat daarmee de belangen en keuzevrijheid van de cliënt in het geding is en dat moet anders."

Politici scoren qua betrouwbaarheid lager dan verkopers van tweedehands auto's. Hoe kijk jij daar tegenaan?

"Ik vind dat een betrouwbare en integere overheid vanzelfsprekend moet zijn. Een overheid die voor iedere inwoner bereikbaar is; niet alleen digitaal maar ook telefonisch en op papier. De overheid mag zich dan ook niet zomaar achter regels verschuilen, maar moet uitleggen waarom de regels er zijn en hoe het wel kan. Een houding van zoeken naar argumenten om een voorstel af te keuren is niet een houding die past bij een dienstbare overheid. De ChristenUnie staat voor een overheid die zoekt naar argumenten om een voorstel goed te keuren en die positieve rol past veel beter bij mij."

Wat is je droom voor de komende vier jaar?

"Om samen met de vele talenten uit de samenleving te bouwen aan een bruisende, bloeiende en vitale gemeente waarin iedereen meetelt en waardevol is."

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

december 2018

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari