Kinderpardon

kinderpardon 624x270woensdag 14 februari 2018 16:56

Kinderen, die hier langer dan vijf jaar zijn en hier naar school gaan, spelen, sporten en ontwikkelen horen hier thuis. Uitzetten naar het land van herkomst, waarvan sommige kinderen niet eens meer weten hoe het eruit ziet en waarvan ze de taal niet eens spreken, is voor deze kinderen een ramp.

De ChristenUnie is blij dat bij de coalitieonderhandelingen in Den Haag het kinderpardon in de huidige vorm gered is, maar wij zouden graag zien dat het kinderpardon verruimd wordt. De permanente regeling van het kinderpardon is nu te strikt en dient verruimd te worden met betrekking tot het meewerkcriterium en overheids- in plaats van rijks toezicht. 

Daarnaast vindt de ChristenUnie dat het aantal verhuisbewegingen zoveel mogelijk moet worden teruggebracht, om de opgebouwde netwerken van asielzoekers met de Nederlandse samenleving niet te verbreken. Kinderen moeten niet meer verhuizen tussen verschillende opvanglocaties nadat ze met school begonnen zijn. Laat ze dan met rust en geef ze de kans om zich te ontwikkelen.

Samen met GroenLinks, Partij van de Arbeid en Progressief Hollands Kroon heeft de ChristenUnie een motie ingediend als dringend pleidooi aan het nieuwe kabinet om de procedure van het Kinderpardon te versoepelen.

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

december 2018

november

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari